W dniu 12 grudnia 2024 roku na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa odbyła się I. Konferencja pt. „O żywności nieoczywiście” z cyklu „Żywność i żywienie: między tym co wiemy, a tym co nas zaskakuje”. Konferencja została zorganizowana przez Szczeciński Oddział Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności we współpracy z Wydziałem Nauk o Żywności i Rybactwa. Patronat honorowy nad wydarzeniem objął Dziekan Wydziału, prof. dr hab. inż. Krzysztof Formicki.
Wydarzenie skierowane było do pasjonatów żywności oraz osób zainteresowanych zdrowym stylem życia, którzy mieli okazję zapoznać się z najnowszymi badaniami, ciekawostkami
i mniej znanymi faktami z zakresu żywności i żywienia.
Wśród prelegentów byli przedstawiciele firm Animex Foods i Laboratorium akredytowane QSC-LAB Danuta Wojciechowska, które wspierały organizację wydarzenia, za co organizatorzy serdecznie dziękują. Dziękujemy także firmie Lisner za wsparcie w organizacji konferencji.
Fot. Kamila Kozioł/ZUT i materiały organizatorów.