SPIS TREŚCI
Kazimierz Bobko, Wioletta Biel, Roman Petryshak, Izabela Jaskowska
Analiza składu chemicznego i wartości odżywczej białka zbóż pochodzących z gospodarstwa ekologicznego (format: pdf, rozmiar: 148 kB)
Małgorzata Nowakowska
Walory i stan parku w Strudze nad rzeką Płonią w Szczecinie (format: pdf, rozmiar: 1,49 MB)
Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk
Wpływ dodatku cukru i soli kuchennej na barwę przecieru marchwiowego podczas sterylizacji (format: pdf, rozmiar: 255 kB)
Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk
Wpływ dodatku marchwi na barwę rozdrobnionego mięsa z płoci (format: pdf, rozmiar: 180 kB)
Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk
Wpływ powietrza i dodatku soli metali na zmiany barwy przecieru pomidorowego podczas sterylizacji (format: pdf, rozmiar: 241 kB)
Grzegorz Szczepanik, Magdalena Ogiejko, Agata Bakan
Wpływ rodzaju opakowania na wybrane zmiany fizyczne mielonek mięsnych w czasie zamrażalniczego przechowywania (format: pdf, rozmiar: 161 kB)
Mariusz Szymczak, Edward Kołakowski, Grzegorz Tokarczyk
Dynamika procesu marynowania mięsa rozmrożonych śledzi bałtyckich i atlantyckich (format: pdf, rozmiar: 223 kB)
CONTENTS
Kazimierz Bobko, Wioletta Biel, Roman Petryshak, Izabela Jaskowska
Analysis of the chemical composition and the nutritional value of cereal from the ecological farm
Małgorzata Nowakowska
The value and state of park in Struga by the Płonia River in Szczecin
Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk
The influence of table salt and sugar agent on the colour of carrot pulp during sterilization
Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk
The influence of the carrot addition on the colour of roach minced meat
Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk
The influence of the air and metal salts addition on changes of the tomato pulp colour during sterilization
Grzegorz Szczepanik, Magdalena Ogiejko, Agata Bakan
The influence of kind of packaging on some physical changes of the luncheon meat during frozen storage
Mariusz Szymczak, Edward Kołakowski, Grzegorz Tokarczyk
The marinating process dynamics of meat of thawed baltic and atlantic herring