272 (11) 2009

 

SPIS TREŚCI


Kazimierz Bobko, Wioletta Biel, Roman Petryshak, Izabela Jaskowska

Analiza składu chemicznego i wartości odżywczej białka zbóż pochodzących z gospodarstwa ekologicznego (format:  pdf, rozmiar:  148 kB)


Małgorzata Nowakowska

Walory i stan parku w Strudze nad rzeką Płonią w Szczecinie (format:  pdf, rozmiar:  1,49 MB)


Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk

Wpływ dodatku cukru i soli kuchennej na barwę przecieru marchwiowego podczas sterylizacji (format:  pdf, rozmiar:  255 kB)


Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk

Wpływ dodatku marchwi na barwę rozdrobnionego mięsa z płoci (format:  pdf, rozmiar:  180 kB)


Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk

Wpływ powietrza i dodatku soli metali na zmiany barwy przecieru pomidorowego podczas sterylizacji (format:  pdf, rozmiar:  241 kB)


Grzegorz Szczepanik, Magdalena Ogiejko, Agata Bakan

Wpływ rodzaju opakowania na wybrane zmiany fizyczne mielonek mięsnych w czasie zamrażalniczego przechowywania (format:  pdf, rozmiar:  161 kB)


Mariusz Szymczak, Edward Kołakowski, Grzegorz Tokarczyk

Dynamika procesu marynowania mięsa rozmrożonych śledzi bałtyckich i atlantyckich (format:  pdf, rozmiar:  223 kB)



CONTENTS

Kazimierz Bobko, Wioletta Biel, Roman Petryshak, Izabela Jaskowska

Analysis of the chemical composition and the nutritional value of cereal from the ecological farm


Małgorzata Nowakowska

The value and state of park in Struga by the Płonia River in Szczecin


Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk

The influence of table salt and sugar agent on the colour of carrot pulp during sterilization


Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk

The influence of the carrot addition on the colour of roach minced meat


Sylwia Przybylska, Robert Iwański, Grzegorz Tokarczyk

The influence of the air and metal salts addition on changes of the tomato pulp colour during sterilization


Grzegorz Szczepanik, Magdalena Ogiejko, Agata Bakan

The influence of kind of packaging on some physical changes of the luncheon meat during frozen storage


Mariusz Szymczak, Edward Kołakowski, Grzegorz Tokarczyk

The marinating process dynamics of meat of thawed baltic and atlantic herring